Üniversitemiz Fikri Mülkiyet Hakları Kurulu Yeni Patent Başvurularını Değerlendirdi

slide background

Meü

slide background

Meü



Üniversitemiz Fikri Mülkiyet Hakları Kurulu, 25 Haziran ve 30 Haziran tarihlerinde Mersin Teknoloji Transfer Ofisi’nin koordinatörlüğünde Mersin Üniversitesi İleri Teknoloji Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi (MEİTAM) Toplantı Salonu’nda düzenlenen toplantılarda Türk Patent ve Marka Kurumu’na yapılacak başvuruları değerlendirdi.

Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Ahmet Hakan Öztürk başkanlığında, kurul üyeleri Prof. Dr. Caner Özdemir, Prof. Dr. Seyhan Şahan Fırat, Prof. Dr. Nadir Dizge, Doç. Dr. Rükan Genç Altürk, Doç. Dr. Tuncay Turan Turaboğlu, Doç. Dr. Fahri Özsungur ve Sınai Mülkiyet Hakları Sorumlusu Ramazan Duman katıldığı ilk toplantıda, Öğr. Gör. Nida Selvi’nin “Afet ve Acil Durumlarda Ebeveyn, Gebe ve Bebek Dostu Giyilebilir Güvenlik Destek Sistemi” içerikli buluşu değerlendirildi.

Buluş, doğal ve insan kaynaklı afetlerde ve afet anında ebeveynler, bebekler ve gebelerin öncelikle güvenliği ve anne ve bebeğine mahremiyet sağlamak amacı ile insanlık yararına akıllı tekstil ile giyilebilir entegre güvenlik sistemini birleştirerek ebeveynleri ve bebeklerini afetin etkilerine karşı korumak ya da en az düzeyde maruz kalmalarını sağlamayı hedefliyor. 

30 Haziran tarihli toplantıda ise Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Aylin Altan Mete, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Kimya ve Kimyasal İşleme Teknolojileri Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Ersan Turunç ve Dr. Elif Atay’ın patojen mikroorganizmaların saptanmasında bilinen tekniklere göre daha hızlı, hassas ve seçici bir biyosensörün geliştirilmesini amaçlayan “Patojen Mikroorganizmaların Saptanması İçin Biyosensörlerin Geliştirilmesine Yönelik Yöntem” başlıklı buluşu ile Tıp Fakültesi Dahili Tıp Bilimleri Bölümü Öğretim Üyesi Kansu Büyükafşar ve Turgay Arslan’ın hastaların kas kütlesi ve kas fonksiyonunu desteklemeyi, egzersiz kapasitesini artırmayı, egzersize alternatif olarak egzersizle salgılanan çeşitli kas miyokinlerinin salgılanmasını ve hasta uyumunu kolaylaştırmak için rahat ve güvenli bir kullanım sağlamayı hedefleyen “Pulmoner Arteriyel Hipertansiyon (PAH) Hastalarında Kullanılmak Üzere Uygulanan Modüler Elektriksel Kas Stimülasyon Elektrod” başlıklı buluşu değerlendirildi. 

Gerçekleştirilen toplantılarda patent başvuruları ile ilgili yapılan değerlendirmelerin Üniversitemiz Yönetim Kurulu’na sunulması kararlaştırıldı.

Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü


  • 2025-07-03 15:14:29
  • 212

Güncel Haberler